“ZorgSaam Oldebroek is een leuke organisatie”, vertelt Gerrie Dokter. “Ze zijn erg attent voor de vrijwilligers. Ze leven met je mee en twee keer per jaar wordt er een leuke middag georganiseerd. Er zijn ook mogelijkheden om nieuwe dingen te leren, die je als vrijwilliger kunt gebruiken.”

Gerrie Dokter (67 jaar, alleen-staand) is sinds eind 2016 vrijwilliger bij ZorgSaam Oldebroek. Deze vrijwilligersorganisatie koppelt hulpvragers aan een maatje. Puur voor sociale contacten. Zo is Gerrie maatje voor twee dames, waar Giny van Noorloos (86) er een van is. “Zes jaar geleden overleed mijn moeder, waar ik jaren voor heb gezorgd. Zeker sinds het overlijden van mijn vader, zag ik dat als mijn taak. En dat deed ik graag”, vertelt Gerrie. “Toen mijn moeder overleed, viel ik in een groot gat. Eigenlijk verdween de glans van mijn leven.”

Ze meldde zich als vrijwilliger na het lezen van een artikel over ZorgSaam Oldebroek in een van de huis-aan-huisbladen. Een kennismakingsgesprek volgde en Gerrie werd gekoppeld aan Giny. Ze ziet Giny elke week, en om de week eten ze ook nog samen. “Ik doe de boodschappen en andere dingetjes die nodig zijn. Maar we vinden het ook leuk om een potje Rummikub te spelen.”

Dit werk maakt me blij

Het vrijwilligerswerk geeft Gerrie veel voldoening. “Ik vind het leuk om zo bezig te zijn en contact te hebben met Giny. Ik vind het leuker dan in mijn eigen huis te werken”, zegt ze vrolijk. “Ik heb er een leuke kennis bijgekregen, naast mijn andere vrienden en vriendinnen. Giny toont ook belangstelling voor mij en dat is fijn. Dit werk maakt me blij!”

Voor Giny is het ook fijn, vertelt ze zelf. Na het overlijden van haar man Martin voelde ze zich eenzaam. Ook zij las in de krant over Zorgsaam Oldebroek en meldde zich als hulpvrager. “Ik ben vroeger heel actief geweest, onder andere in het vredeswerk. Maar sinds de dood van Martin kom ik eigenlijk nergens meer”, geeft Giny aan. “Dan is het een zegen, dat Gerrie er is. Een lief maatje, die altijd voor me klaarstaat!”

Een hart voor mensen

Gerrie kan haar ervaring als gezins- en ziekenverzorgende (van Gorinchem tot Heerde) mooi inzetten. Bij ZorgSaam Oldebroek gaat het meer om het sociale contact dan echte zorgtaken, maar toch heeft ze veel van haar werk geleerd. “Het draait immers allemaal om zorg en aandacht die we elkaar mogen geven.” Dat betekent ook dat je geen speciale opleiding nodig hebt om maatje te worden bij ZorgSaam. Een hart voor mensen is voldoende. En dat heeft Gerrie.

Vrijwilliger met impact

Gerrie is weer zo’n voorbeeld van een vrijwilliger die veel voor een ander betekent en er zelf ook blij van wordt. Ze is er eerlijk over dat de glans van jaren geleden er niet helemaal mee is teruggekomen, maar wel een heel stuk. “Ik vind het fijn om zo wat voor anderen te betekenen. En het contact met mijn maatjes en de andere vrijwilligers binnen ZorgSaam vind ik heel gezellig!”

Ben je een mensen-mens? En wil je iemand die veel alleen is gezelligheid bezorgen door een bezoekje? Vind je het leuk om met iemand te fietsen of te wandelen? Wil je wel eens iemand begeleiden naar een ziekenhuisafspraak? Of iemand helpen met het doen van boodschappen? DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

Aanmelden

Meld je aan als vrijwilliger via info@zorgsaamoldebroek.nl of bel naar 06 22 28 45 65 (maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur).

Pin It on Pinterest