De gemeente Oldebroek kent vele vrijwilligersorganisaties, die iets voor de inwoners van Oldebroek willen betekenen. Het Platform Informele Ondersteuning stelt deze graag aan u voor. Zodat u weet bij welke organisaties u terecht kunt voor dienstverlening, ondersteuning en hulp. Deze maand: De Klinker – Leger des Heils.

De Klinker is een buurthuis van het Leger des Heils in Wezep. Het maakt onderdeel uit van het project Geloven in de buurt. Dit project is voorgekomen uiteen verlangen om missionair als alternatieve geloofsgemeenschap in een buurt aanwezig te zijn. In Nederland zijn er zo’n honderd van deze buurthuizen opgezet. Er wordt hard gewerkt om dit aantal te verdubbelen. Het Leger des Heils richt zich op zowel sociaal-maatschappelijk werk als geloof en zingeving. Het doel is dat mensen op een laagdrempelige, buurtgerichte manier in aanraking komen met het evangelie.

Eenzaamheid

Een steeds groter wordend maatschappelijk probleem is eenzaamheid. De Klinker is juist daarom ook een plek waar mensen binnen kunnen komen voor een kop koffie of thee, om hun verhaal te doen en voor een luisterend oor. De Klinker is voortdurend bezig om verbinding met mensen te vinden, om er voor een ander te zijn, juist nu in deze tijd.

Activiteiten

In De Klinker worden verschillende laagdrempelige activiteiten gehouden zoals Koffie-Plus, Eetclub SamSam, Kinderclub de Klinkerkids, Schildersclub voor volwassen en kinderen, een handwerk café, creaclub en een tweedehands kledingwinkel. Elke zondag is erom 17.00 uur (nu via Facebook) de geloofsontmoeting. Alle activiteiten worden begeleid door ongeveer 40 vrijwilligers, zonder hen zou dit project niet kunnen bestaan.

Verbinding met de buurt

Op verschillende manieren wordt verbinding gelegd met de buurt. Er worden maaltijden bij mensen gebracht en vlak voor de christelijke feestdagen zijn de vrijwilligers in het winkelcentrum aanwezig om een bemoedigend kaartje uit te delen.

Coronacrisis

In deze coronacrisistijd heeft De Klinker al drie keer de deurmoeten sluiten. Maar door de inzet van moderne mediamiddelen zoals facebook blijven ze toch verbonden. Zo is er drie per week een live uitzending, dat veel wordt bekeken. Op dinsdagmorgen tijdens de Koffie+, donderdagavond met samen zingen en op zondag voor de geloofsontmoeting. De Klinker ziet er enorm naar uit om deze activiteiten weer fysiek te kunnen organiseren. Als de maatregelen en de weersomstandigheden het toelaten, worden de geloofsontmoetingen buiten in de openlucht gehouden.

Contact met De Klinker

De Klinker is te vinden in de Klimopstraat in Wezep. U kunt De Kinker bereiken via de Facebookpagina ‘de Klinker’ en per mail: wim.rouw@legerdesheils.nl Kijk ook eens op: deklinkerwezep.nl

Contact met het PIO

Heeft u vragen of suggesties voor het PIO? Deze zijn welkom via tel.038 844 00 58 of 06 44 86 77 76(Kees de Jong) of via mailadres:pio.oldebroek@gmail.com(Ina Mol).

Pin It on Pinterest