De gemeente Oldebroek kent vele vrijwilligersorganisaties, die iets voor de inwoners van Oldebroek willen betekenen. Het Platform Informele Ondersteuning stelt deze graag aan u voor. Zodat u weet bij welke organisaties u terecht kunt voor dienstverlening, ondersteuningen hulp. Deze maand: De Zonnebloem, afdeling Wezep.

De Zonnebloem is een landelijke organisatie, met ook een afdeling voor de gemeente Oldebroek. De organisatie streeft naar een samenleving waaraan mensen meteen lichamelijke beperking kunnen deelnemen.

Jubileum

De afdeling Wezep bestaat dit jaar 40 jaar. Het bestuur hoopt in november dit jubileum te kunnen vieren.

Activiteiten in coronatijd

De afdeling bestaat uit 20 actieve vrijwilligers en 32 gasten, inwoners die gebruikmaken van de diensten van de Zonnebloem. Sinds september 2020 geeft Johan Jobse als voorzitter leiding aan het bestuur en haar leden. “Het coronavirus was geen reden om op de handen te gaan zitten.”, vertelt Johan Jobse. “Telkens werden wordt op een veilige manier contact met de gasten gezocht. Dat deze contactmomenten anders dan gebruikelijk zijn, kan niet ontkend worden. De gasten waarderen deze momenten en daar gaat het om.” Een voorbeeld hiervan is afgelopen Kerst. Tijdens de kerstdagen hebben de vrijwilligers de gasten thuis bezocht. Er zijn heerlijke tapas bezorgd, de gast en de vrijwilliger hebben deze samen genuttigd.“ Maar we hebben nog meer gedaan. In februari hebben de gasten een mooie kaart ontvangen. Rond Pasen werd er een paas-presentje bezorgd. Ook werd de Zonnebloemauto ingezet, dit is een auto speciaal ingericht voor het vervoer van rolstoel gebruikers. Ook rond Pinksteren is er opnieuw een kleine attentie verstuurd. De gast wordt niet vergeten!” Er is ook aan promotie gedacht. Zo vond er een interview voor LocoFM plaats, voor het programma ‘AanTafel met …’ en later ook met een redacteur van de Veluwe Koerier. Alle genoemde activiteiten leverden nieuwe gasten en vrijwilligers op.

Financiële ondersteuning

“We hebben financiële ondersteuning gevraagd voor het 40-jarig jubileum. Een crowdfunding is gestart, evenals de jaarlijkse lotenverkoop voor De Zonnebloem.” “We hebben ook een Facebookpagina. Hiermee kunnen we laten zien wat er gedaan wordt. Ook als we een gift krijgen. Eén omschrijving wil ik u niet onthouden. Een dochter schreef uit naam van haar moeder:“ Dank voor de inspanningen om mijn leven mooier te maken.” De afdeling hoopt dat het ergste van de pandemie nu achter de rug is. Inmiddels zijn veel mensen gevaccineerd. “Laten we eerlijk zijn, we zijn het coronagebeuren langzamerhand toch wel een beetje zat. En dat zit het omzien naar de medemens toch wel in de weg.”

Contact met De Zonnebloem

De Zonnebloem Wezep/Hattemerbroek kunt u bereiken via tel. 06 11 76 63 95 of via mail: zonnebloemwezep@gmail.com.

Contact met het PIO

Heeft u vragen of suggesties voor het PIO? Deze zijn welkom via tel.038 844 00 58 of 06 44 86 77 76(Kees de Jong) of via mailadres: pio.oldebroek@gmail.com.Kijk ook op pio-oldebroek.nl.

Pin It on Pinterest