ZorgSaam Oldebroek

Wat doet ZorgSaam Oldebroek?

ZorgSaam Oldebroek wil eenzaamheid in Oldebroek voorkomen. Dat doen we door mensen met een hulpvraag te koppelen aan een maatje. Het gaat dan niet om zorgvragen, maar om sociale activiteiten. Voor mensen die een klein sociaal netwerk hebben kan het al heel prettig zijn als iemand één keer in de week een kopje koffie komt drinken en praten. Een klein gebaar met een groot effect. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Een wandeling
 • Helpen met boodschappen doen
 • Meegaan naar de dokter of het ziekenhuis
 • Samen een spelletje doen

Zo willen we mensen weer in hun kracht zetten. Jong, oud, religie of afkomst maakt niet uit. Want in de gemeente Oldebroek mag niemand eenzaam zijn!

Onze coördinator Joke de Jong: “Naar aanleiding van de gesprekken probeer je een goede match te maken en wanneer je hoort en ziet dat er een “klik” is zie je de hulpvragers opbloeien. Er ontstaan soms vriendschappen en dat is mooi om te zien"

Contactpersoon

Naam:
Joke de Jong
Functie:
Coördinator
Tel.:
06- 22284565
Bereikbaar van:
Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 12.00 uur
Adres:
Postbus 51
8090 AB Wezep
E-mail:
info@zorgsaamoldebroek.nl


Website:
www.zorgsaamoldebroek.nl


ZorgSaam Oldebroek is een initiatief van het Diaconaal Platform Oldebroek

Nederlandse Patiënten Vereniging
Zorg voor het Leven

Wat doet de NPV?

De NPV komt op voor de beschermwaardigheid van het leven. Dat wordt gedaan door vrijwillige thuishulp, advies bij medisch-ethische vragen en beleidsbeïnvloeding.

De NPV houdt zich met thema’s bezig als:

 • Zwangerschap
 • Gezinsvorming
 • Vaccinatie
 • Orgaandonatie
 • Mantelzorg
 • Levenseinde

Het aanbod bij Mantelzorgondersteuning bestaat uit:

 • Begeleiding naar arts/ziekenhuis
 • Oppassen op patiënt
 • Medicijnen ophalen
 • Boodschappen doen zolang dit niet anders is geregeld
 • Bezoek aan eenzamen en ouderen
 • Kortdurend huishoudelijk werk bij nood
 • Psychosociale ondersteuning mantelzorger
 • Licht verzorgende taken

Het aanbod Respijtzorg bestaat uit:

 • Voor overbelaste mantelzorger dagdeel of delen oppas
 • Pallieatieve ondersteuning, ook ’s nachts in noodgevallen en bij overbelasting

Hulpverlening is afhankelijk van beschikbaarheid en geschiktheid van vrijwilligers. Er is contact/samenwerking met kerkelijke hulpdiensten, diaconale hulpdienst Oosterwolde en ZorgSaam Oldebroek.

Contactpersoon

Naam:
Karin Kreuger-Langerak
Functie:
Coördinator Vrijwillige Thuishulp
Tel.:
0525-631665
06-12120214
Adres:
Bovenheigraaf 60
8095 PC ’t Loo-Oldebroek
E-mail:
npv-oldebroek@hotmail.com


NPV:
J. Witvliet
Functie:
Voorzitter afdeling NPV Oldebroek
Adres NPV:
Kerkewijk 115
3904 JA Veenendaal
Tel.:
0318-547888
E-mail:
info@npvzorg.nl


Website:
www.npvzorg.nl
https:/npvzorg.nl/locatie/oldebroek/

 

De Klinker

De Klinker is onderdeel van het project Geloven in de buurt van het Leger des Heils. In het ontmoetingscentrum kun je terecht voor een kop koffie of thee, gezelligheid, zinvolle gesprekken en een luisterend oor.

Zoals veel vestigingen van het Leger des Heils heeft ook De Klinker een eigen kledingwinkel met goede gebruikte kleding. Hier kan men gezellig shoppen en er is tijd voor een gezellig praatje.

Het doel van eetclub ‘SamSam’ is heel simpel: er is een groep mensen, die van koken houden en geregeld samen een driegangenmaaltijd maken voor mensen die alleen zijn en het gezellig vinden om wekelijks samen te eten op de donderdagavond om 18.00 uur.

In De Klinker kunnen handwerkers, zowel beginners als mensen met ervaring, op donderdagmorgen gezellig handwerken. Praten en breien blijken heel goed samen te gaan.

Op dinsdagmorgen wordt er in De Klinker bij de koffie of thee altijd wat extra’s aangeboden. We noemen dat Koffie-plus. Er is de gelegenheid om mee te doen aan een spel, een quiz, een opdrachtje, etc. rondom een bepaald thema met als doel elkaar beter te leren kennen.

Op de woensdagmiddag om de week is er kinderclub “De Klinkerkids”, waar kinderen uit de buurt komen en meedoen aan allerlei activiteiten die zij zelf uitkiezen.

De week wordt op vrijdagmiddag afgesloten met een heerlijke snack die wordt aangeboden door het eetcafé.

De Klinker is ‘voor iedereen, van iedereen’! Daarom is er ruimte voor allerlei activiteiten. Zo zijn er regelmatig schildersactiviteiten. Tweemaal in de maand op woensdagmiddagen is er de schilderclub
‘De Verfkwast’ voor kinderen vanaf 6 jaar en is er ook een schildersclub voor volwassenen ‘Kunstkring Wezep’ tweemaal per maand op de maandagmiddag.

De Klinker biedt de mogelijkheid aan stagiaires om hun stage te vervullen binnen de Klinker.

Contactpersoon

Naam:
Wim en Willie Rouw

Functie:
Missionairwerkers

Tel.: 06 20439805

Adres:
Klimopstraat 1
8091VL Wezep

E-mail:

wim.rouw@legerdesheils.nl

Tel: Ontmoetingscentrum “ De Klinker”
038 2080716


Website:
www.legerdesheils.nl
www.klinkerwezep.nl

De Huiskamer van Wezep

De Huiskamer is een inloophuis. Opgericht door de burger voor de burger. Er worden activiteiten georganiseerd, inwoners kunnen elkaar ontmoeten en zelf activiteiten starten. Iedereen kan een bijdrage leveren. De Huiskamer is een plek voor jong en oud. Ontmoeten en gezellig bezig zijn onder het genot van een kopje koffie of thee.

Activiteiten en evenementen:

Naast het standaard inloop programma worden er verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd. Deze activiteiten en evenementen vindt u terug in de agenda of op de nieuws pagina van deze website. Ook kunt u in De Huiskamer zien welke verschillende activiteiten en evenementen er voor de komende periode gepland staan.

Gezelligheid:

Tijdens de openingstijden is er vrije inloop. Zoek de gezelligheid op in De Huiskamer. We hebben o.a. een pooltafel, voetbaltafel, dartbord en sjoeltafel staan. Er is een piano aanwezig waar vrij opgespeeld kan worden. Lekker relaxen? Ook deze mogelijkheid biedt De Huiskamer. We hebben een speciale lounge ingericht met heerlijke banken. Of toch zin in een goed boek of een bordspel? In onze boeken/spelletjeskast hebben wij inmiddels een ruime keuze!

En meer!

Wij hebben in De Huiskamer ook een winkeltje. Hier worden producten verkocht gemaakt door o.a. mensen met een beperking. Inmiddels hebben wij een uitgebreid assortiment met verschillende artikelen zoals: interieur items, kaarten en verschillende cadeau artikelen gemaakt van hout.

Contactpersoon

Naam:
Liesbeth Smit
Tel.:
06 83988357
Adres:
Meidoornpassage 16
8091 KS Wezep
E-mail:


Website:
www.huiskamervanwezep.nl

Samenwerking met:
Humanitas Noord Veluwe
Oldebroek voor Mekaar
Kunstlokaal Wezep
Stichting Present
Zorgsaam Oldebroek

 

Pin It on Pinterest