De Huiskamer van Wezep

De Huiskamer is een inloophuis. Opgericht door de burger voor de burger. Er worden activiteiten georganiseerd, inwoners kunnen elkaar ontmoeten en zelf activiteiten starten. Iedereen kan een bijdrage leveren. De Huiskamer is een plek voor jong en oud. Ontmoeten en gezellig bezig zijn onder het genot van een kopje koffie of thee.

Activiteiten en evenementen:

Naast het standaard inloop programma worden er verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd. Deze activiteiten en evenementen vindt u terug in de agenda of op de nieuws pagina van deze website. Ook kunt u in De Huiskamer zien welke verschillende activiteiten en evenementen er voor de komende periode gepland staan.

Gezelligheid:

Tijdens de openingstijden is er vrije inloop. Zoek de gezelligheid op in De Huiskamer. We hebben o.a. een pooltafel, voetbaltafel, dartbord en sjoeltafel staan. Er is een piano aanwezig waar vrij opgespeeld kan worden. Lekker relaxen? Ook deze mogelijkheid biedt De Huiskamer. We hebben een speciale lounge ingericht met heerlijke banken. Of toch zin in een goed boek of een bordspel? In onze boeken/spelletjeskast hebben wij inmiddels een ruime keuze!

En meer!

Wij hebben in De Huiskamer ook een winkeltje. Hier worden producten verkocht gemaakt door o.a. mensen met een beperking. Inmiddels hebben wij een uitgebreid assortiment met verschillende artikelen zoals: interieur items, kaarten en verschillende cadeau artikelen gemaakt van hout.

Contactpersoon

Naam:
Liesbeth Smit
Tel.:
06 83988357
Adres:
Meidoornpassage 16
8091 KS Wezep
E-mail:


Website:
www.huiskamervanwezep.nl

Samenwerking met:
Humanitas Noord Veluwe
Oldebroek voor Mekaar
Kunstlokaal Wezep
Stichting Present
Zorgsaam Oldebroek

 

De Klinker

De Klinker is onderdeel van het project Geloven in de buurt van het Leger des Heils. In het ontmoetingscentrum kun je terecht voor een kop koffie of thee, gezelligheid, zinvolle gesprekken en een luisterend oor.

Zoals veel vestigingen van het Leger des Heils heeft ook De Klinker een eigen kledingwinkel met goede gebruikte kleding. Hier kan men gezellig shoppen en er is tijd voor een gezellig praatje.

Het doel van eetclub ‘SamSam’ is heel simpel: er is een groep mensen, die van koken houden en geregeld samen een driegangenmaaltijd maken voor mensen die alleen zijn en het gezellig vinden om wekelijks samen te eten op de donderdagavond om 18.00 uur.

In De Klinker kunnen handwerkers, zowel beginners als mensen met ervaring, op donderdagmorgen gezellig handwerken. Praten en breien blijken heel goed samen te gaan.

Op dinsdagmorgen wordt er in De Klinker bij de koffie of thee altijd wat extra’s aangeboden. We noemen dat Koffie-plus. Er is de gelegenheid om mee te doen aan een spel, een quiz, een opdrachtje, etc. rondom een bepaald thema met als doel elkaar beter te leren kennen.

Op de woensdagmiddag om de week is er kinderclub “De Klinkerkids”, waar kinderen uit de buurt komen en meedoen aan allerlei activiteiten die zij zelf uitkiezen.

De week wordt op vrijdagmiddag afgesloten met een heerlijke snack die wordt aangeboden door het eetcafé.

De Klinker is ‘voor iedereen, van iedereen’! Daarom is er ruimte voor allerlei activiteiten. Zo zijn er regelmatig schildersactiviteiten. Tweemaal in de maand op woensdagmiddagen is er de schilderclub
‘De Verfkwast’ voor kinderen vanaf 6 jaar en is er ook een schildersclub voor volwassenen ‘Kunstkring Wezep’ tweemaal per maand op de maandagmiddag.

De Klinker biedt de mogelijkheid aan stagiaires om hun stage te vervullen binnen de Klinker.

Contactpersoon

Naam:
Wim en Willie Rouw

Functie:
Missionairwerkers

Tel.: 06 20439805

Adres:
Klimopstraat 1
8091VL Wezep

E-mail:

wim.rouw@legerdesheils.nl

Tel: Ontmoetingscentrum “ De Klinker”
038 2080716


Website:
www.legerdesheils.nl
www.klinkerwezep.nl

Stichting Present Oldebroek

Wat doet Stichting Present Oldebroek?

Present Oldebroek slaat een brug tussen vrijwilligers die hun tijd en talent willen geven en hulpontvangers die daarmee geholpen kunnen worden in alle woonkernen van de gemeente Oldebroek.

Hierbij valt te denken aan het doen van:

 •  Tuin projecten
 • Binnen projecten ( behangen, sausen, kleine timmer- en elektra werkzaamheden)
 • Opruimprojecten
 • Schoonmaak projecten
 • Verhuizen
 • Een activiteit uitvoeren bij ouderen of verstandelijk beperkten ( pannenkoeken bakken, bloemschikken, knutselen, wandelen, zingen
 • Enzovoort

Voor de vrijwilliger:
Wilt u zich alleen, of samen met anderen, inzetten met uw talent? Neem contact op via het inschrijfformulier op de website of bel met de coördinator.

Voor de hulpontvanger:
U kan via de bij u aanwezige begeleider van een Maatschappelijke Organisatie een aanvraag voor hulp indienen via het inschrijfformulier op de website of bel met de coördinator.

De aanvraag moet door de Maatschappelijke Organisatie worden ingediend en de hulpontvanger moet voldoen aan onderstaande criteria:

 • Onvoldoende sociaal netwerk
 • Onvoldoende financiën
 • Beperkingen in fysieke- en of geestelijke gezondheid
 1. Naam:
  Mirjam Prins-Tjebbes
  Functie:
  Algemeen coördinator
  Tel.:
  06-48687003
  Adres:

E-mail:
info@presentoldebroek.nl


Website:
www.presentoldebroek.nl

Vluchtelingenwerk

Wat doet Vluchtelingenwerk?

In Oldebroek werkt een team vrijwilligers samen met leidinggevende Jenny Kamps.
Bij het informatie- en adviespunt kunnen asielzoekers, vluchtelingen, migranten en organisaties terecht met alle vragen op het gebied van vreemdelingenwetgeving, materiële rechtspositie en inburgering.

Informatie voor vluchtelingen

Spreekuur:
maandag van 13.00-15.00 uur
donderdag van 13.00- 15.00 uur

Contactpersoon

Teamleider:
Peter Reimink
Tel.: 0383769394
Mail:
preimink@vluchtelingenwerk.nl

VluchtelingenWerk Nederland

Algemene contactinformatie
MFC De Brinkhof
Marienrade 3 8091 XS Wezep
038-3769394

Telefonische bereikbaarheid: maandag
13.00-15.00; dinsdag 9.00-16.00; donderdag 13.00-15.00

Informatie voor vluchtelingen

Spreekuur:
maandag van 13.00-15.00 uur
donderdag van 13.00- 15.00 uur


Website:
https://www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vluchtelingenwerk-oldebroek

Pin It on Pinterest