De gemeente Oldebroek kent vele vrijwilligersorganisaties, die iets voor de inwoners van Oldebroek willen betekenen. Het Platform Informele Ondersteuning stelt deze graag aan u voor. Zodat u weet bij welke organisaties u terecht kunt voor dienstverlening, ondersteuning en hulp. Deze maand: Goed Bezig Oldebroek.

Het Goed Bezig-team bestaat uit negen buurtsportcoaches. Zij zorgen voor een structurele verbinding tussen scholen, instellingen, sport- en beweegaanbieders, buurten en lokale bedrijven. Samen werken ze aan een gezonde en actieve samenleving in de gemeente Oldebroek. De doelgroep van Goed Bezig is kinderen tot en met 18 jaar, de 55-plussers en organisaties binnen het sociaal domein. De doelen zijn structureel bewegen en een gezonde leefstijl.

Activiteiten

Goed Bezig beschikt over verschillende specialisten op het gebied van bewegen en gezondheid. Zij dragen op (basis)scholen in de gemeente zorg voor het bewegingsonderwijs en zetten zich in om de leefomgeving van kinderen gezonder te maken. Daarnaast organiseren ze ‘Fit bij de Koffie’. Deze laagdrempelige sportactiviteit heeft als doel volwassenen die (nog) niet actief zijn in beweging te brengen. Wekelijks komen in zowel Wezep als Oldebroek een groep volwassenen bij elkaar om verschillende sport en spelactiviteiten te doen. Wilt u ook beginnen met bewegen? Of kent u iemand die wel wat sociale contacten kan gebruiken? U bent van harte welkom!

Waarmee kunnen ze u helpen?

U kunt met alle vragen rondom sport, bewegen en gezonde leefstijl bij Goed Bezig terecht. Zij kunnen u op weg helpen of doorverwijzen naar de juiste partij. Daarnaast zijn zij ook het loket voor het Jeugd- & Volwassenfonds Sport & Cultuur, dat inwoners met een laag inkomen financieel helpt om mee te doen aan activiteiten als muziekles, fitness, voetbal of dansles.

Goed Bezig Oldebroek

Wilt u contact opnemen met Goed Bezig Oldebroek? Dat kan via Laura Daanen. Mail: ldaanen@oldebroek.nl Tel: 06 83 79 74 23.

Contact met het PIO

Heeft u vragen of suggesties voor het PIO? Deze zijn welkom via tel.038 844 00 58 of 06 44 86 77 76(Kees de Jong) mailadres:pio.oldebroek@gmail.com(Ina Mol).

Pin It on Pinterest