Uitleen Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Uniek Sporten Uitleen is meer dan een uitleenservice voor sportrolstoelen of handbikes, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.

Aanvragen gaan via de website van Uniek sporten en worden afgehandeld via Welzorg. Dit hoeft dus niet via de WMO. Eventueel kan de WMO deze service wel onder de aandacht brengen als een sporter vraagt naar de mogelijkheden tot sporthulpmiddelen. Na afloop van een uitleen ontvangt de sporter een rapport op maat, dit kan helpen bij een WMO-aanvraag. Lukt een WMO-aanvraag niet dan zijn er ook nog mogelijkheden voor financiering via uniek sporten hulpmiddelen.

Meer informatie via UNIEKSPORTEN.NL

Pin It on Pinterest