Het is inmiddels lente maar soms kan het buiten nog best koud en guur zijn. Alle reden om met een goed boek op de bank of onder de dekens te kruipen. Een goed boek is echter niet de enige goede reden om de nieuwe bibliotheekvoorziening in Noordeinde te bezoeken. Volgens initiatiefneemsters Miranda Souman en Aleid de Boer is de focus vooral gericht op het sociale contact, waaraan de Noorders behoefte blijken te hebben. Er is koffie, ranja voor de kinderen, en het dagblad en enkele tijdschriften liggen op tafel klaar. “Mensen bezoeken het dorpshuis, raken met elkaar in gesprek en er ontstaat een soort huiskamersfeer. De bibliotheek blijkt een verbindend element in onze samenleving.”

Lovenswaardig initiatief

Lezen is een heerlijk tijdverdrijf, vindt burgemeester Haseloop. “Het verruimt je blik, geeft toegang tot nieuwe ervaringen en brengt je in werelden waar je anders niet komt. Maar misschien nog wel belangrijker zijn de ontmoetingen die hier plaatsvinden, waardoor er als vanzelf sociaal contact ontstaat en verbindingen worden gelegd tussen mensen in de lokale gemeenschap.” De burgemeester bracht twee boeken uit haar eigen boekenkast in en prees het initiatief van Miranda en Aleid. “Ik roep mensen op gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn. Het vrijwilligerswerk dat hier gedaan wordt is bijzonder en lovenswaardig; een echt Oldebroek voor Mekaar initiatief. Heel veel succes!”, aldus de burgemeester.

Praktische informatie

De aanwezige boeken – 220 voor kinderen en 370 voor volwassenen – zijn in categorieën ondergebracht, om het kiezen gemakkelijk te maken. De bibliotheek Noordwest Veluwe levert elke maand een nieuwe collectie van 50 boeken. De voorziening is geopend op maandag van 19.00 tot 20.00 uur en op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur en gevestigd in dorpshuis ‘t Noorderhuukien, Groote Woldweg 118, 8079TG in Noordeinde.

Pin It on Pinterest