en dat werd op 7 oktober feestelijk gevierd. 

Aandacht voor elkaar, daar draait het om bij ZorgSaam Oldebroek. Vrijwillige maatjes worden gekoppeld aan hulpvragers met een klein sociaal netwerk. Het gaat dan niet om zorgvragen, maar om sociale activiteiten. Eén keer in de week samen koffiedrinken of een wandeling maken, kan al een wereld van verschil betekenen. Maatjes worden door middel van een intakegesprek met de twee coördinatoren gekoppeld aan hulpvragers, zodat er een goede match ontstaat. Inmiddels zijn er 37 maatjes gekoppeld aan mensen met een hulpvraag.  ZorgSaam Oldebroek kijkt vooruit naar de komende vijf jaar en ontwikkelt zich verder.

Onder andere met een nieuwe flyer die inmiddels op verschillende plekken in de gemeente ligt en waarmee ze nog meer vrijwilligers hopen te werven. Coördinatoren Joke de Jong en Tineke van Loon: “We willen eenzaamheid in de gemeente tegengaan en meer naar elkaar omzien.” Ook kregen alle aanwezigen de Niet Pluis Kaart uitgereikt, waarmee maatjes problemen bij hun hulpvragers kunnen signaleren en hulp in kunnen schakelen. Verder zijn er ideeën om een speciale groep mensen te vormen die zich bezig houden met dementerenden.

Eenzaamheid is helaas nog steeds een actueel thema en ZorgSaam Oldebroek blijft zich hier de komende jaren dan ook voor inzetten. Het aantal hulpvragers groeit nog steeds en dus zijn nieuwe maatjes van harte welkom. Ook is het bestuur nog op zoek naar een nieuw bestuurslid. Kijk voor meer informatie op www.zorgsaamoldebroek.nl of bel op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 naar 06-22284565.

‘Eenzaamheid is helaas nog steeds een actueel thema.’

Pin It on Pinterest